Vermogen van André van Duin 

Last Updated: 12:12PM 10/27/2023

André van Duin, wie kent hem niet. De komiek verschijnt al sinds de jaren 60 regelmatig op de buis. Een gevierde komediant die bij velen een lach op hun gezicht weet te toveren. Maar wat weten we eigenlijk over André van Duin. Wat is het vermogen van André van Duin? Hoe rijk is André van Duin? En waarom wordt André van Duin gechanteerd? 

Andre VD

Wie is André van Duin?

Adrianus Marinus Kyvon werd op 20 februari 1947 geboren in Rotterdam. De leeftijd van André van Duin is nu 76 jaar. Als 16-jarige jongen trad hij voor het eerst op in radioprogramma Minjon. Maar zijn echte doorbrak, kwam toen hij in 1964 mocht optreden in de Zaterdagavondshow van Willy en Willeke Alberti. 

Hij was regelmatig te zien op tv, maar ook in het theater. Daarnaast ook vast wel eens André van Duin liedjes gehoord. Het pizzalied, Er staat een paard in de gang en De balletjes van de koning zijn allemaal van zijn hand. Recenter verscheen hij regelmatig aan tafel bij De Wereld Draait Door en tegenwoordig is hij presentator bij Heel Holland Bakt.

André van Duin privéleven

André van Duin trouwde in 2006 met Martin Elferink. Helaas overleed Martin in 2020. Dit was een moeilijke periode voor André, maar langzaam krabbelde hij weer op. De huidige partner van André van Duin is Fernando Reyes. Of Fernando en André van Duin trouwen blijft nog de vraag. Naar eigen zeggen kan het nog even duren. De leeftijd van André van Duin zal ze in ieder geval niet tegenhouden. 

In 2022 werd André van Duin afgeperst. Waarom wordt André van Duin gechanteerd? Dat is niet helemaal duidelijk. Wel is duidelijk dat hij ergens van werd beschuldigd en dat André van Duin werd bedreigd. André van Duin heeft aangifte gedaan van chantage.

Hoeveel verdient André van Duin per maand?

Hoeveel André van Duin per maand per maand verdient is niet helemaal duidelijk. Dankzij zijn vele optredens, films en tv-optredens in het verleden hoeft hij eigenlijk niet meer te werken. Het vermogen van André van Duin is dusdanig groot dat hij zonder problemen met pensioen kan.

Maar André van Duin is niet echt de persoon om stil te zitten. Je ziet hem dan ook nog regelmatig op de televisie. André van Duin is momenteel presentator bij Omroep MAX. Hij presenteert onder andere de programma´s Doorbakken, Heel Holland Bakt, De Grote Kleine Treinencompetitie en Bij van Duin op de achterbank

Waar heeft André van Duin zijn vermogen aan verdiend?

De grote vraag is, hoe rijk is André van Duin? Het vermogen van André van Duin is  ongeveer € 8 miljoen. Tel je daar nog zijn grachtenpand in Amsterdam bij op dan kom je op ongeveer € 11 miljoen. André van Duin heeft dit vermogen verdiend met talrijke shows, tv-programma’s, sketches, liedjes en zelfs optredens in films. 

 • 1976 – 1979, De André van Duin Revue (theater)
 • 1977 – 1979, Dik Voormekaar show (tv)
 • 1981, Er staat een paard in de gang (single)
 • 1993, Pizza lied (single)
 • 1988 – 2018, Animal Crackers (single) 
 • 1995 – 1998, De André van Duin Show (tv)
 • 2016, Van Duin zingt Sonneveld (muziekalbum)
 • 2016 – heden, Heel Holland Bakt (tv)
Andre-van-Duin-ANP

Weetjes over André van Duin

 • Op de muur in de woonkamer van André van Duins grachtenpand staat de tekst “Homo sapiens non urinat in ventum”. Dat betekent “Een wijs man plast niet tegen de wind in”.
 • André van Duin ging naar de ambachtsschool. Hier deed hij de opleiding tot machinebankwerker. Maar hij hield zich liever bezig met parodiëren en typetjes. 
 • In 2014 weidde de Donald Duck een editie aan André van Duin. Dit was om zijn vijftigjarig jubileum als artiest te vieren.