Vermogen van Klaas-Jan Huntelaar

Last Updated: 14:14PM 11/28/2023

Klaas-Jan H

Klaas-Jan Huntelaar is één van de meest bekende Nederlandse voetballers ooit. Huntelaar heeft naast zijn prestaties als voetballer ook financieel succes geboekt op andere vlakken, wat heeft geleid tot een aanzienlijk vermogen. Lees verder voor meer informatie.  

Wie is Klaas-Jan Huntelaar?

Klaas-Jan Huntelaar is in 1983 geboren in de Achterhoek, in een dorpje genaamd Voor-Drempt. Op 5-jarige leeftijd werd hij lid van H&K (Hummelo & Keppel). Zijn eerste coach was Jacco Beerthuizen, een voormalig keeper van onder andere De Graafschap en Go Ahead Eagles. Stijn Nikamp heeft ervoor gezorgd dat Huntelaar wekelijks met Go Ahead mocht trainen.

Op tienjarige leeftijd heeft Huntelaar zich aangesloten bij De Graafschap. Hier groeide hij uit tot megaster, scoorde hij tientallen goals en maakte hij zijn debuut in de Eredivisie. Vanaf daar kreeg hij een kans bij Ajax voor een bedrag van 9 miljoen euro, de toen-duurste Eredivisie-transfer ooit.

De woonplaats van Klaas-Jan Huntelaar

Klaas-Jan en zijn vrouw Maddy wonen in Nederland in de Achterhoek, in het dorpje Angerlo. Hier is Klaas-Jan ook ooit begonnen met voetballen. Daarnaast heeft Huntelaar ook een appartement in Amsterdam-Zuid in bezit. Die woning in Amsterdam werd in 2019 onderdeel van een frauduleuze zaak, waarbij het pand van bijna twee miljoen euro te huur aangeboden werd op Airbnb zonder dat Huntelaar daarvan afwist.

De manier waarop Klaas-Jan Huntelaar zijn geld verdient

Klaas-Jan Huntelaar heeft een indrukwekkende vermogen van ruim 30 miljoen euro. Dit kunnen we niet met 100% zekerheid zeggen want niet alle inkomsten van hem zijn openbaar. Dit aanzienlijk vermogen heeft hij voornamelijk verdiend met zijn indrukwekkende voetbalcarrière bij gerenommeerde clubs Real Madrid, AC Milan en zelfs Ajax Amsterdam.

Klaas-Jan Huntelaar speelde al op jonge leeftijd op het hoogste niveau. Het was echter pas na de grote internationale transfers dat zijn salaris aanzienlijk steeg. Zijn financiële succes is dan ook in de eerste plaats te danken aan zijn voetbaltalent en zijn prestaties.

Klaas-Jan Huntelaar vermogen op een rijtje

Het geschatte vermogen van Klaas-Jan Huntelaar wordt geschat op 30 tot 35 miljoen euro. Als voormalig voetballer was zijn maandsalaris aanzienlijk, met bedragen van 4 miljoen euro per jaar bij Real Madrid, 3.5 miljoen bij AC Milan en 6.5 miljoen euro per jaar bij Schalke. Dit betekent dat hij tijdens zijn voetbalcarrière ongeveer €500.000 per maand verdiende.

Interessante weetjes over Klaas-Jan Huntelaar

1. Klaas-Jan Huntelaar is getrouwd met ex-schooljuf Maddy Schoolderman. Het koppel heeft elkaar in 2000 leren kennen in Amsterdam en zijn dus al ruim 23 jaar samen.

2. Samen hebben Klaas-Jan en Maddy 4 kinderen, 3 zoons en 1 dochter: Seb, Axel, Puck en Jim. 

3. Klaas-Jan Huntelaar staat op de tweede plek voor de meeste doelpunten gescoord voor het Nederlands Elftal.

4. Klaas-Jan Huntelaar maakte zijn debuut voor het Nederlands Elftal al op de leeftijd van 17 jaar.

De zoon van Klaas-Jan speelt in de bekende jeugd voetbalclub Vitesse.